Autisme

MYmind,

stress-reducerende mindfulnesstræning til dig som er forælder til et eller flere børn med ASF (autismespektrum- forstyrrelse).


Kurset tilbydes til dig som har et ønske om at skabe nye strategier i hverdagen omkring samværet med barnet, og har et ønske om skabe øget trivsel og udvikling i familien.


I mindfulness for forældre, trænes du i at være forælder med fuld opmærksomhed. Træningen af din opmærksomhed hjælper dig  til at kunne klare det stress, der kan være i din hverdag. Det kan have en stor positiv indflydelse på, hvordan du er forælder og din kontakt til dine børn. At træne mindfulness kan også hjælpe dig med at blive opmærksom på dine egne automatiske negative reaktioner. Når du er opmærksom på baggrunden for dine reaktioner, så bliver du mindre tilbøjelige til at reagere på den automatiske måde i forhold til dine børn, partner, søskende og familie i det hele taget.


At være forældre til et barn med autisme, kan være en kontinuerlig stressmæssig belastning. Forskning viser, at forældre til børn med autisme scorer signifikant højere i spørgeskemaer og ratingscales, der måler stress, end forældre til børn med andre diagnoser (Sharpley et al., 1997; Dabrowsa, 2010).

Din evne til at tackle de udfordringer, som følger med autismen, hænger blandt andet sammen med din evne til at kunne mentalisere dit barn korrekt, dvs. at kunne forstå egen og andres adfærd ud fra mentale tilstande. Mentale tilstande er blandt andet følelser, tanker, behov, mål og grunde. Vi mentaliserer alle, når vi interagerer med hinanden, men vi er sjældent opmærksomme på, at vi gør det. Evnen til at mentalisere nedsættes i de situationer, hvor du bliver stresset eller føler fx angst, vrede, sorg, irritation, frustration og afmagt.

På mindfulnesskurset arbejder vi med, hvordan du kan blive styrket i at møde dig selv på en mere åben og kærlig måde fremfor selvkritisk og dømmende.


Vores mindfulnesskursus har fokus på at reducere stress hos dig som forælder, og vi anbefaler at begge forælder deltager i et forløb, enten sammen eller gerne hver for sig.
Alt det praktiske


Kurset har en varighed på 9 uger á 1,5 time.

For at få det optimale ud af kurset, skal du indstille dig på at lave øvelserne hjemme hver dag svarende til ½-1 time dagligt 6 dage om ugen.


Undervisere:

Ud over mig selv, vil min dygtige kollega, Vibeke Mønster Razak, undervise. Vibeke er uddannet socialrådgiver og har arbejdet indenfor autisme-området i mange år. Desuden er hun uddannet instruktør i Mindfulness-Baseret Stress Reduktion (MBSR) ved Århus Universitet. Du kan se mere om Vibeke på hendes hjemmeside her.


Tilmelding eller spørgsmål på mail:  vibekerazak@gmail.com (https://vibekemoenster.dk) eller lone@loneross.dk - evt via knappen her:
Pris: 5500 kr. hvis betaling via Kommune (§41 i serviceloven) eller sundhedsforsikring

Pris: 3800 kr. hvis selvbetalende privat, mulighed for rate betaling.


Kontakt os for at høre, hvornår kurset udbydes igen.