Bog

Generation Præstation er betegnelsen for de mange unge, der i dag suser af sted gennem skole og uddannelse – og livet – med øjnene stillet skarpt på den gode præstation. Det kunne også hedde Generation Pres, for kravene er tårnhøje, og tolerancen over for fejl og dårlig kampform er nærmest lig nul.

Denne bog er skrevet til unge, der er vokset op med presset om at præstere, brande sig selv og altid lige gøre det hele lidt bedre – i skolen, på studiet, i sport, fritiden og det sociale liv med vennerne.


Mindfulness har vist sig at være en særlig god måde at løsne det jerngreb af stress, præstationsangst og nedtrykthed, som en del unge befinder sig i. Med enkle mindfulness-øvelser kan man flytte fokus væk fra kravene om præstation, væk fra, hvor meget man yder, hvor flittig, målrettet og ambitiøs man er, og hen mod at være til stede i nuet, mærke sig selv, forstå og kende sine reaktioner og få et mere objektivt syn på sig selv.

Man behøver ikke at tro på alt, hvad man tænker!


Slip presset med øvelser i mindfulness.


Bogen henvender sig til unge på ca. 16-24 år men kan også læses af forældre, lærere og andre professionelle tæt på nutidens pressede unge, som ser til med bekymring, men mangler inspiration til, hvilke tiltag der kan vende udviklingen for den enkelte.

Bogen blev udvalgt til præsentation på BogForum i november 2016.


Her er jeg ved at fortælle om bogen:


Omtale


Virkelig god introduktion til unge. Vil også kunne bruges i undervisningen i de store klasser.

- Jette Landberg, DBC, juni 2016.Tag den med ro

(læs artiklen ved at klikke her)

- Omtale i Information 7. oktober 2016.Anmeldelse i Angstavisen nr 58, oktober 2017.